William Ackman, care deține Pershing Square, vrea să cumpere o parte din Universal Music

0

Miliardarul William Ackman, care deține Pershing Square Tontine Holdings (PSTH.N), este în discuții pentru a cumpăra 10% din Universal Music Group pentru aproximativ 4 miliarde de dolari, cel mai recent investitor care s-a alăturat luptei, în timp ce proprietarul etichetei Vivendi își încasează activul premiat.

Vivendi, controlată de miliardarul francez Vincent Bollore, a beneficiat de venituri în creștere din streaming la cea mai mare etichetă de muzică din lume, care se află în spatele unor artiști precum Taylor Swift și Lady Gaga. A vândut deja părți din Universal Music unui consorțiu condus de gigantul chinez Tencent (0700.HK) și intenționează să listeze Universal în Amsterdam până în septembrie ca parte a unei tranzacții în doi pași pentru a distribui apoi 60% din etichetă investitorilor existenți.

Vivendi a declarat că înțelegerea cu compania de achiziții pentru scopuri speciale (SPAC) a Ackman va conferi Universal o valoare întreprinderii de 35 miliarde de euro (42,4 miliarde de dolari), în comparație cu o evaluare anterioară de 33 de miliarde de euro.

„Universal Music Group este una dintre cele mai mari afaceri din lume”, a declarat Bill Ackman, CEO PSTH.

Acțiunile Vivendi au scăzut cu aproximativ 0,1%, după ce au crescut la tranzacționarea timpurie. SPAC-uri precum Pershing Square Tontine strâng bani într-o ofertă publică inițială cu scopul de a fuziona cu o companie privată.

Pentru compania…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.