VW şi BMW vor să extindă reţeaua de staţii de încărcare ultra-rapide din Europa

0

În domeniul auto electric, un joint-venture denumit Ionity, înfiinţat de Volkswagen AG, BMW AG şi alţi constructori auto, poartă discuţii pentru a-şi extinde în mod semnificativ reţeaua de staţii de încărcare ultra-rapide din Europa, în ideea de a ţine pasul cu creşterea rapidă a vânzărilor de vehicule electrice, transmite Bloomberg.

În acest sens, producătorii auto analizează posiblitatea de a acorda finanţare suplimentară pentru consorţiul Ionity GmbH, care din 2017 a început să construiască staţii de încărcare ultra-rapide de-a lungul autostrăzilor din Europa, urmând exemplul reţelei Supercharger pusă la punct de constructorul Tesla Inc. După ce anul trecut vânzările de automobile electrice s-au triplat în Europa, constructorii auto se tem că timpii mari de aşteptare la staţiile de încărcare ar putea să îi descurajeze pe posibilii cumpărători de automobile electrice.

Astfel, Ionity şi acţionarii săi discută un plan de creştere pentru viitor, inclusiv o extindere rapidă a infrastructuri de încărcare. „Sunt analizate oportunităţi suplimentare de investiţii”, a declarat directorul general Michael Hajesch.

Pentru o mai bună acoperire, orice finanţare suplimentare ar permite Ionity să înceapă să ia în vizor şi zonele urbane precum şi drumurile mai puţin frecventate unde în prezent staţiile de încărcare sunt absente. Fiecare dintre acţionarii de la Ionity, care pe lângă VW şi BMW numără Daimler…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.