Vulcan Energy va livra litiu pentru vehiculele electrice produse de Renault

0

Luni 2 august grupul germano-australian Vulcan Energy Resources Ltd a anunţat că a semnat un acord cu privire la furnizarea de litiu grupului auto francez Renault, cea mai nouă iniţiativă a unui producător de vehicule electrice de a-şi procura metale pentru baterii în perspectiva majorării cererii, transmite Reuters.

În fiecare an, Vulcan va produce pentru  Renault 6.000 – 17.000 tone de litiu din Germania începând din 2026. Acordul pe cinci ani poate fi reînnoit dacă ambele părţi sunt de acord, au informat companiile.

Compania intenţionează să investească 1,7 miliarde de euro pentru a construi facilităţi şi centrale geotermale în vederea extragerii litiumului din 2024.

În luna iulie, Vulcan a semnat un acord pe termen lung pentru a vinde hidroxid de litiu de la proiectul său din Germania grupului sud-coreean LG Chem. Totodată, Vulcan va furniza litiu producătorului auto Stellantis NV.

Grupul francez Renault accelerează strategia în domeniul automobilelor electrice.

În 30 iunie,acesta a dezvăluit o strategie mai ambiţioasă pentru vehiculele electrice, mizând pe noi versiuni, mai accesibile, ale automobilelor sale de talie mică pentru a recupera decalajul care îl separă de Volkswagen pe acest segment în creştere rapidă.

Luca de Meo, directorul general al Renault, a anunţat că intenţionează să lanseze 10 automobile electrice până în 2025, iar vehiculele complet electrice ar urma să reprezinte 90% din modelele Renault în…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.