UNTRR solicită Guvernului facilităţi suplimentare pentru şoferi

0

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului asigurarea de facilităţi suplimentare pentru şoferii profesionişti în zonele aglomerate, în special în cadrul punctelor de trecere a frontierei, pentru a limita riscul de infecţie cu Covid – 19, potrivit unui comunicat, remis, miercuri, AGERPRES.

Prin natura muncii prestate, şoferii profesionişti au o activitate extrem de mobilă, iar transportul rutier internaţional interconectează toate economiile statelor membre şi toate sectoarele economice ale UE. Astfel, riscul ca şoferii profesionişti să fie expuşi la infectarea cu noul coronavirus este mai ridicat, iar autorităţile române ar trebui să ofere facilităţi suplimentare în cazul acestora, inclusiv realizarea unei campanii de informare punctuale care să ofere sfaturi special adaptate şoferilor, precizează sursa citată.

Potrivit unui sondaj realizat de UNTRR printre firmele de transport rutier, dacă epidemia cu coronavirus va atinge punctul maxim în Europa în următoarele 60-90 de zile, 52,6% din firmele chestionate au răspuns că ar avea resurse să-şi menţină activitatea doar pentru 30 de zile, 26,3% între 30-60 de zile şi numai 10,5% din firme şi-ar permite menţinerea activităţii pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

Ca măsuri de ajutor din partea statului, firmele de transport rutier au solicitat amânarea plăţii ratelor la leasing, credite etc., suspendarea plăţii…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.