Un prim caz de virus misterios in Coreea de Sud

0

Coreea de Sud a confirmat luni un prim caz de virus misterios din aceeaşi familie ca SARS (Sindrom respirator acut sever), care a apărut luna trecută în China, ceea ce alimentează îngrijorările în legătură cu răspândirea epidemiei, informează AFP.

Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC) a indicat că virusul a fost izolat la o femeie din China, în vârstă de 35 de ani, care a sosit cu avionul din oraşul Wuhan, o mare aglomeraţie urbană din centrul Chinei unde virusul şi-ar fi făcut apariţia.

Ea s-a prezentat sâmbătă la un spital din Wuhan acuzând o răceală. După ce i s-a prescris medicaţie s-a îmbarcat, duminică, într-un zbor spre aeroportul Incheon din Coreea de Sud unde i s-au detectat simptomele. Femeia a fost plasată în carantină.

Natura afecţiunii sale a fost confirmată luni. Starea pacientei este stabilă, fiind în prezent tratată în condiţii de izolare la o unitate medicală din Incheon.

„Ea urma să plece la Seul într-o călătorie cu ocazia Anului Nou Chinezesc”, a precizat Jung Eun-kyeong, director al KCDC. Autorităţile încearcă să stabilească care au fost mişcările pacientei în timpul călătoriei pentru a afla dacă a intrat în contact cu alte persoane, inclusiv cu personalul navigant. „Pentru că a fost depistată foarte devreme, ea nu intrat în contact cu oamenii” pe aeroportul Incheon, a adăugat Jung Eun-kyeong.

China a anunţat luni al treilea deces din cauza acestui virus…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.