Un nivel ridicat de activitate fizică

0

Bărbaţii care se menţin activi îşi pot înjumătăţi riscul de cancer de prostată, sugerează un studiu citat joi de Press Association.

Cercetătorii susţin că exerciţiile fizice – printre care se numără şi grădinăritul sau mersul pe jos – au un efect de protecţie ”mai important” decât se credea anterior.

O echipă finanţată de Fondul Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului (World Cancer Research Fund – WCRF) şi Cancer Research UK a utilizat o metodă robustă de măsurare a activităţii fizice în rândul a 79.148 de bărbaţi cu cancer de prostată şi 61.106 care nu au fost diagnosticaţi cu această afecţiune.

Cercetătorii s-au bazat cu precădere pe analiza variaţiilor din secvenţa ADN, asociate activităţii fizice, mai degrabă decât pe nivelul de mişcare autoraportat de subiecţi.

Studiul, la care au participat în principal bărbaţi cu vârste de peste 50 de ani, a descoperit că subiecţii cu cel mai mare nivel de activitate fizică prezentau o reducere cu 51% a riscului de cancer de prostată în comparaţie cu cei mai puţin activi.

”Cu cât nivelul de activitate e mai mare, cu atât este mai bine, sugerează concluziile noastre”, a declarat doctor Sarah Lewis, lector principal în epidemiologie genetică la Bristol Medical School. ”Am recomanda ca bărbaţii să fie cât mai activi fizic. Dovezile noastră sugerează că a fi activ este benefic în ceea ce priveşte riscul de cancer de prostată. Însă nu este necesar să fie…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.