Un angajator din Romania a gasit solutia la criza fortei de munca

0

Compania EGGER este unul dintre cei mai mari angajatori din nord-estul tarii, dar care se confrunta cu toate problemele si provocarile unei piete a fortei de munca afectate de lipsa de personal calificat. Din acest motiv, compania se implica in dezvoltarea profesionala a angajatilor si investeste in pregatirea urmatoarei generatii de specialisti, prin sustinerea invatamantului dual in judetul Suceava.
EGGER, producator si furnizor de materie prima pe baza de lemn, detine, din 2008, o fabrica in Radauti, judetul Suceava. La inceputul lunii iulie 2019, fabrica avea 840 de angajati, majoritatea in sectorul de productie. In fiecare vara, compania lucreaza cu zeci de studenti care vin in practica. Din 2009 si pana in prezent, in jur de 360 de tineri au facut stagiul de practica la EGGER. Multi dintre ei isi gasesc un loc de munca in fabrica la terminarea studiilor.

„Strategia noastra de recrutare se bazeaza pe utilizarea mai multor canale de comunicare cu potentialii candidati, pentru a integra toate categoriile socio-profesionale. Suntem prezenti la targurile de locuri de munca, am incheiat parteneriate cu Universitatea din Suceava, colaboram cu Universitatea din Iasi, precum si cu alte scoli gimnaziale si licee locale. Ne implicam in mod activ si contribuim la imbunatatirea conditiilor de educatie prin dotarea cu echipamente a laboratoarelor de la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, prin donarea de echipamente pentru laboratoarele de fizica a 10 licee din judet sau…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.