Ultimele magazine Debenhams își închid ușile

0

Ultimele magazine Debenhams rămase își închid porțile sâmbătă, la mai bine de 240 de ani după ce magazinul universal a început să tranzacționeze. Cumpărătorii au venit la ultimele puncte de vânzare rămase pentru a ridica chilipiruri în vânzările de închidere.

Dar ultimele 28 de magazine vor fi închise definitiv. Brandul Debenhams va continua să tranzacționeze online după ce a fost cumpărat de retailerul de modă Boohoo pentru 55 milioane de lire sterline în ianuarie. La apogeu, existau peste 150 de magazine Debenhams în Marea Britanie, dar lanțul a intrat în administrare în 2019, după câțiva ani de vânzări în scădere. Pandemia a fost ultima lovitură. În decembrie, proprietarii săi au anunțat că afacerea va fi lichidată, cu 12.000 de locuri de muncă pierdute.

După carantină, 97 de magazine s-au redeschis pentru a permite curățarea ultimului stoc și au fost închise treptat în ultimele două săptămâni. Ultimele puncte de vânzare au fost decorate cu semne de vânzare, oferind un amestec de articole, de la bikini la fel de fel de obiecte, la prețuri extrem de mici.

Debenhams a fost un magazin de ancorare, în special în multe centre urbane de dimensiuni medii, cum ar fi Mansfield, unde și-a deschis centrul comercial în 1976. Rafturile au fost goale în departamentul de cosmetice săptămâna aceasta, în timp ce cutiile cu umerașe rămase au fost gratuite pentru oricine le-a dorit.

Dar pe măsură ce magazinul a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.