UE vrea o reformă a OMC şi să îşi înverzească politica comercială

0

Printr-o nouă strategie, Uniunea Europeană vrea să pună lupta împotriva încălzirii globale, în centrul schimburilor sale comerciale externe, şi va face eforturi pentru o reformă a Organizaţiei Mondiale a Comerţului, transmite AFP.

„Provocările cu care ne confruntăm necesită o nouă strategie pentru politica comercială a UE. Avem nevoie de un comerţ deschis, bazat pe norme, pentru a contribui la restabilirea creşterii economice şi la crearea de locuri de muncă după pandemia de COVID-19. Politica comercială trebuie, de asemenea, să sprijine pe deplin transformările verzi şi digitale ale economiei noastre şi să conducă eforturile globale de reformare a OMC. În plus, ar trebui să ne ofere instrumentele necesare pentru a ne apăra atunci când ne confruntăm cu practici comerciale neloiale”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Normele din noua strategie, acordă prioritate unei reforme majore a Organizaţiei Mondiale a Comerţului, inclusiv angajamente globale privind comerţul şi clima, noi norme pentru comerţul digital, norme consolidate pentru combaterea denaturărilor concurenţei şi restabilirea sistemului său de soluţionare obligatorie a litigiilor.

În contextul actual al Pactului verde european, noua strategie va consolida capacitatea comerţului de a sprijini tranziţia digitală şi cea climatică. În primul rând, contribuind la realizarea obcestui obiectiv. În al doilea rând, prin eliminarea…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.