TSMC avertizează China-SUA că dezechilibrul va mări costurile

0

Dezechilibrul Chinei-SUA, lanțurile de aprovizionare și protecționismul de pe ambele părți ale Pacificului vor crește doar costurile și vor limita fluxul de idei, a declarat miercuri președintele Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd 2330.TW.

Administrația Trump a limitat aprovizionările către firmele de tehnologie chineze precum Huawei Technologies Co Ltd, considerându-le o amenințare la adresa securității și încurajează fabricile americane din China să se mute acasă, parte a unei China-SUA mai extinse.

China, la rândul său, încearcă să-și consolideze campionii de tehnologie, cum ar fi SMIC 0981.HK, cel mai mare producător de cipuri, și să se dezlipească de dependența de furnizorii SUA.

Vorbind la o conferință a semiconductorilor din Taipei, președintele TSMC, Mark Liu, a declarat în ultimele patru decenii că industria a beneficiat de fluxul gratuit de informații la nivel mondial.

„Dar în viitor situația se poate schimba. Este posibil ca fluxul de informații să nu fie atât de liber. Tarifele pot fi ridicate. Deci, trebuie să ne pregătim pentru asta ”, a spus Liu, a cărui companie este cel mai mare producător de cipuri contractuale din lume.

„Un lucru este că, competiția va fi mai puternică.

În al doilea rând, costul de producție sau dezvoltare va fi mai mare, deoarece nu se poate pârghia întreaga lume ca în trecut ”, a spus el.

Companiile taiwaneze precum TSMC – un furnizor important pentru Apple…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.