Tipuri de angajati care nu sunt niciodata promovati

0

Expertii in resurse umane au identificat 6 tipuri de salariati care nu se afla aproape niciodata pe lista promovatilor. Intr-o lume ideala, am crede ca promovarea la job nu are nimic de-a face cu personalitatea angajatilor, ci este o decizie care se ia in functie de performanta profesionala. In realitatea insa, angajatii cu anumite tipuri de personalitate beneficiaza de oportunitati mai bune la locul de munca.

-Barfitorul – angajatii care au abilitati de comunicare vor fi mereu printre favoritii sefilor. Insa, daca pentru tine definitia unui bun comunicator inseamna sa raspandesti zvonuri si sa iti petreci timpul barfind cu colegii, nu te afli intr-o pozitie avantajoasa. Atitudinea aceasta nu te face un candidat potrivit pentru un nou rol in companie, deci nici pentru o marire de salariu.

-Lingusitorul -Singurul lui obiectiv este sa il multumeasca pe sef, indiferent daca asta inseamna sa accepte (fara sa protesteze) mai multe responsabilitati decat poate duce sau sa faca lucruri care nu sunt de competenta lui. Nu este o atitudine cu care sa iti impresionezi seful si care sa iti aduca o promovare. Din contra, managerii apreciaza mai mult angajatii care isi spun punctul de vedere, comunica transparent si muncesc eficient.

-Negativistul -Angajatii care sunt in permanenta nemultumiti, fara sa gaseasca solutii, care resping sugestiile colegilor, care foarte rar apreciaza munca celorlati angajati, au mici sanse sa isi impresioneze sefii si, cu atat mai putin, sa obtina o…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.