Tesla va cheltui mai mult de 1 miliard de dolari pe an pentru fabricarea bateriilor

0

Tesla (TSLA.O) a declarat că se așteaptă să cheltuiască mai mult de 1 miliard de dolari pe an pe materii prime pentru baterii din Australia, având în vedere industria minieră fiabilă a țării și practicile de producție responsabile. Robyn Denholm, președintele producătorului de automobile din SUA, a declarat miercuri că Australia, bogată în minerale utilizate pentru baterii precum litiu și nichel, este pregătită să beneficieze, în timp ce dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare pentru bateriile vehiculelor electrice și epoca energiei verzi se concentrează asupra mediului, societății și guvernanței (ESG).

„Ne așteptăm ca, cheltuielile noastre cu minereurile australiene să crească la peste 1 miliard de dolari pe an în următorii câțiva ani”, a declarat Denholm, un australian, pentru un eveniment al Consiliului Mineralilor din Australia.

Tesla furnizează deja trei sferturi din materiile prime de litiu din Australia și peste o treime din nichel, a spus Denham, fără a specifica o cifră în dolari.

„Companiile miniere australiene au o bună reputație, o mare expertiză, profesionalism și sunt preferate de producătorii din ce în ce mai preocupați de îndeplinirea cerințelor ESG actuale și viitoare”, a spus ea în Canberra.

Comentariile sunt în concordanță cu o nouă politică în curs de desfășurare a administrației președintelui SUA Joe Biden de a se baza pe aliați pentru a furniza cea mai mare parte a metalelor…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.