Tata Motors, proprietarul indian al Jaguar Land Rover, vede pierderi surprinzătoare de 1 miliard de dolari

0

Tata Motors, proprietarul Jaguar Land Rover (JLR), a anunțat o pierdere șocantă trimestrială de peste 1 miliard de dolari. A apărut în momentul în care compania indiană a anulat 2,1 miliarde de dolari în legătură cu renovarea afacerii sale cu mașini de lux din Marea Britanie.

De asemenea, a avertizat că o lipsă globală de semiconductori afectează acum planurile de producție pentru trimestrul actual. Luna trecută, JLR a oprit temporar producția la cele două fabrici principale din Marea Britanie din cauza lipsei de cipuri.

Pentru trimestrul care s-a încheiat la 31 martie, Tata Motors a raportat o pierdere netă de 1,04 miliarde de dolari, comparativ cu așteptările analiștilor cu privire la un profit de 365,4 milioane de dolari.

Asta chiar dacă vânzările JLR în China au crescut cu 127% față de acum un an, iar vânzările cu amănuntul generale ale Tata Motors, care reprezintă cea mai mare parte a veniturilor sale, au crescut cu 12,4%. Compania a mai spus că JLR a economisit în jur de 426 milioane de dolari în trimestrul respectiv, în cadrul planului său de redresare „Proiect de taxă”.

Pierderea Tata Motors a fost în mare parte datorată „elementelor excepționale” – reduceri ale activelor și costuri de restructurare. În caz contrar, a fost o performanță puternică din punct de vedere operațional pentru producătorul auto, cu o creștere bună a veniturilor, datorită reducerii restricțiilor Covid în India între…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.