Tarom schimbă aeroportul în Istanbul.

0

Compania de stat Tarom a anunțat că, începând din 7 aprilie, toate zborurile companiei către Istanbul vor ateriza și vor decola de pe noul aeroport din cel mai mare oraș turcesc.

“Dragi pasageri, din 7 aprilie începem operarea pe noul aeroport din Istanbul, Istanbul (New) Airport, iar codul aeroportului va fi IST. Programul de zbor nu va fi afectat”, a anunțat operatorul de stat pe Facebook.

Decizia vine ca urmare a faptului că aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, al cincilea ca mărime din Europa, îşi va închide porţile pentru zborurile de pasageri şi va transfera ştafeta către noul Istanbul Airport.

Noul aeroport a fost inaugurat în luna martie, la început pentru zboruri de probă, urmând ca tranziția tuturor zborurilor internaționale să se facă între 5 și 7 aprilie și va avea iniţial două piste de aterizare, urmând ca din 2020 să i se adauge o a treia pistă.
Încă de la început, instalaţiile noului aeroport vor avea capacitatea teoretică de a gestiona 80 de zboruri pe oră (40 de decolări şi 40 de aterizări), ceea ce vă permite un număr de maxim 2.000 de zboruri pe zi, o cifră clar mai mare decât recordul de 1.500 de zboruri pe zi al actualului aeroport Atâturk.

Dacă în prezent aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul este tranzitat de peste 60 de milioane de pasageri pe an, noul aeroport aspiră să ajungă la 90 de milioane de pasageri în 2019 pentru ca în cursul unui deceniu să ajungă la o…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.