Supraveghetorul criminalității financiare extinde ancheta asupra cazinourilor care deja au probleme din cauza Covid

0

Agenția australiană de combatere a spălării banilor a extins luni o anchetă privind verificarea antecedentelor la cazinouri pentru a-i include pe cei mai mari trei operatori, provocând presiuni asupra unui sector care se luptă deja cu pandemia și cu un control reglementat sporit.

La câteva luni de investigație a jucătorilor de top Crown Resorts (CWN.AX), Australian Transaction Reports and Analysis Center (AUSTRAC) a declarat că analizează în mod formal posibilele încălcări ale regulilor de verificare a fondului la rivala Star Entertainment Group (SGR.AX) și la Noua Zeelandă SkyCity Entertainment Group (SKC.NZ).

Asta înseamnă că proprietarii de cazinouri din cele mai populate cinci orașe din Australia se confruntă acum cu investigații de aplicare a legii care ar putea aduce amenzi sau ar putea restricționa licențele.

Crown s-a aflat deja sub o presiune intensă după ce o anchetă din acest an a constatat că, clădirea nu este potrivită pentru o licență la un cazinou din Sydney de doar 2,2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de dolari), provocând comisioane regale în alte două state și alimentând procese de acțiune colectivă, precum și o analiză AUSTRAC care a fost extinsă luni la stațiunea din orașul Perth.

„Sectorul cazinourilor australiene este expus riscului abuzului penal din cauza produselor și serviciilor pe care le oferă”, a scris CEO-ul Nicole Rose, într-un editorial publicat în ziarul australian cu câteva ore…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.