Sunt pregătite măsurile pentru starea de alertă; sper să se ridice carantina

0

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat, miercuri, că sunt pregătite deja măsurile pentru starea de alertă care se va institui după încetarea stării de urgenţă, fiind stabilite reguli privind accesul în instituţiile publice, în unităţile de învăţământ, în pieţe, în bazar şi în ceea ce priveşte desfăşurarea transportului public.

Acesta a spus că, în ceea ce priveşte accesul în Primărie, au fost achiziţionate termometre non-contact şi tuneluri de dezinfecţie, la fel urmând să se procedeze şi în unităţile de învăţământ, pentru care vor fi cumpărate 25 de termometre non-contact ce vor fi distribuite şcolilor gimnaziale şi licee.

Iar pentru şcoli sunt în licitaţie 25 de tuneluri de dezinfecţie ce vor ajunge până la 1 iunie şi vor fi montate, pentru că din 2 iunie vor veni elevii care se pregătesc pentru examenele naţionale.

Primarul a precizat că în pieţe şi în bazar se va purta obligatoriu mască şi se va lua temperatura persoanelor cu termometre non-contact.

„Administratorii pieţelor şi bazarului sunt obligaţi să ia temperatura la intrare şi să urmărească păstrarea distanţării fizice”, a spus Lungu.

Totodată,  începând de joi, va fi scos tot parcul auto al TPL pe traseu, iar intrarea în autobuze se va face doar pe uşa din faţă şi călătorii vor sta doar pe un rând de scaune.

Edilul a precizat că este optimist şi în ceea ce priveşte ridicarea măsurii de carantină a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.