Studiu: României îi lipsesc anual peste 15.400 de specialiști IT

0

În România, cele cinci universități politehnice de top, cele 59 de universități de stat și 174 de universități private de formare a studenților în principalele specializări tehnice oferă doar 9.500 de absolvenți pe an, în contextul în care România are nevoie de peste 15 mii de angajaţi anual.

România are printre cei mai mulți ingineri per capita și depășește țări precum SUA, India, China sau Rusia. Cu toate acestea, statisticile arată că ne lipsesc anual peste 15.400 de profesioniști IT. Pentru a găsi o soluție, Codecool – prin intermediul Brainspotting – a discutat cu peste 45 de companii – lideri în domeniul IT și a efectuat un studiu care identifică principalele bariere și provocări cu care se întâlnesc companiile din segmentul IT când vine vorba de recrutarea de personal, dar și oportunitățile care se întrevăd. Printre companiile care au răspuns inițiativei Codecool se numără eMag, Finastra, Luxoft, GoPro, Garmin, Playtika, Raiffeisen Bank, IBM România, DB Global Technology.

”Prin studiul pe care îl lansăm azi ne dorim să susținem dezvoltarea pieței IT din România și suntem de părere că nevoia de colaborare între factorii de decizie din mediul public, privat și educațional este acum mai stringentă ca oricând. Avem un gap de talent de peste 15.400 profesioniști pe an, la nivel național. Ar trebui să dublăm numărul de absolvenți în tehnologie pentru a acoperi această nevoie. Credem în potențialul…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.