Stilul boho-chic: ce haine alegem și cum le accesorizăm

0

Stilul boho sau boem este printre cele mai imitate de adevărații pasionați de modă. Cu tăieturi ample, curgătoare, haine fine, vaporoase, imprimeuri și culori naturale, moda boho-chic revine în actualitate. Este o reinventare a stilului boem din anii ’70, inspirat în mare parte de moda străzilor pariziene. Cuvântul de ordine este confortul. Iată câteva sfaturi pentru alegerea pieselor din garderoba voastră care vă vor oferi un stil boho.

Accesorii

Accesoriile sunt sarea și piperul unei ținute boho. Versiunea americană se bazează pe accesorii din vest, precum pălării și cizme de cowboy, franjuri, curele masive din piele cu ornamente, în timp ce versiunea pariziană se bazează pe bijuterii supradimensionate, coliere lungi, lanțuri suprapuse, cu pandantive din aur sau argint, mărgele, pene, inele supradimensionate și suprapuneri de cât mai multe bratari dama din piele sau argint învechit. Sunt privilegiate bijuteriile artizanale, rustice.

Îmbrăcăminte

Gândiți-vă la Jane Birkin, nu este doar un icon boem, ea este însăși esența boho-chic-ului. Fotografiile ei din anii ’70 dau tonul. Un coș din paie, o cămașă albă căzută pe umeri, pantaloni scurți de blugi, rochii diafane cu imprimeuri, o pălărie, asta înseamnă totul. De obicei, hainele au un aspect organic, natural, ușor sălbatic. Au tăieturi ample, ce oferă libertate de mișcare și fluiditate: rochii și fuste lungi și largi, bluze cu mâneci ample sau cu tăietură…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.