Statele Unite declară că atacul ransomware asupra producătorului de carne provine cel mai probabil din Rusia

0

JBS SA din Brazilia (JBSS3.SA) a declarat guvernului SUA că un atac de răscumpărare asupra companiei care a întrerupt producția de carne din America de Nord și Australia provine dintr-o organizație criminală cu sediul probabil în Rusia, a declarat marți Casa Albă.

JBS, cel mai mare ambalator de carne din lume, a declarat marți seară că a făcut „progrese semnificative în rezolvarea atacului cibernetic”.

„Marea majoritate” a produselor din carne de vită, carne de porc, păsări de curte și produse alimentare preparate ale companiei vor fi operaționale miercuri, potrivit unui comunicat, care va atenua îngrijorările legate de creșterea prețurilor la alimente.

Atacul cibernetic a venit luna trecută în urma unui grup cu legături între Rusia și Colonial Pipeline, cea mai mare conductă de combustibil din Statele Unite, care a paralizat livrarea de combustibil timp de câteva zile în sud-estul SUA.

JBS a oprit marți sacrificarea bovinelor la toate fabricile sale din SUA, potrivit oficialilor sindicatului. Luni, atacul a determinat închiderea operațiunilor australiene.

„Sistemele noastre revin online și nu economisim resurse pentru a combate această amenințare”, a declarat Andre Nogueira, director executiv al JBS SUA.

Cu operațiuni nord-americane cu sediul în Greeley, Colorado, JBS controlează aproximativ 20% din capacitatea de sacrificare a bovinelor și a porcilor din SUA. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.