Soluţie pentru accesul elevilor la educaţie

0

Un grup de organizaţii neguvernamentale din domeniile educaţiei, social şi de mediu a trimis o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei şi Cercetării prin care propune ca una din soluţii pentru acoperirea necesarului de calculatoare pentru accesul elevilor la educaţia online şi offline, să fie recondiţionarea computerelor uzate şi casate de către companii, organizaţii şi instituţii, precum şi de către persoane fizice.

Impactul crizei generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra sistemului de educaţie a reliefat şi a adâncit una din problemele majore, existentă şi anterior acestei crizei, şi anume cea a lipsei accesului la educaţia digitală, una din cauzele principale fiind lipsa computerelor.

Analiza datelor statistice arată că numărul copiilor care nu au acasă un calculator continuă să fie semnificativ, de peste 1 milion, conform Institutului Naţional de Statistică în anul 2017 şi mai recent în martie 2020, conform studiului realizat împreună cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei/ Centrul de Politici în Educaţie în care unul din ‘impedimentele serioase pentru învăţare’ reprezintă lipsa unui computer/ tabletă/ telefon smart, în proporţie de 65%.

Anual în România sunt casate mii de calculatoare uzate. Aproximativ 40% din acestea pot fi reparate pentru o folosinţă optimă de către elevi, conform activităţii de peste 10 ani de recondiţionare realizată de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere prin care…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.