Sfaturi pentru şoferi pe timp de iarnă

0

Iarna este în plină desfăşurare, iar numărul accidentelor este în creştere. Cu siguranţă nu este uşor să circuli pe un carosabil acoperit cu zăpadă sau polei mai ales dacă nu eşti o persoană cu o experienţă considerabilă în domeniu. Este un sezon provocator în materie de şofat, iar sosirea iernii ne face să fim mult mai îngrijoraţi. Statistic vorbind şoferii care au mai puţină experienţă în materie de şofat au mult mai multe şanse să fie implicate în accidente rutiere, însă ăsta nu înseamnă că ceilalţi şoferi, respective cei care au o experienţă mai mare, sunt feriţi de astfel de evenimente neplăcute, indiferent cât de noi sau de bun ar fi anvelopele acestora.

Controlul maşinii se îmbunătăţeşte o dată cu experienţa, tocmai de aceea tinerii sunt se confruntă cu un risc de două ori mai mare de a avea un accident rutier în comparaţie cu şoferii experimentaţi. De asemenea, şoferii care au mai puţină experienţă trebuie să acorde o atenţie specială şi anvelopelor. De aceea cele mai noi anvelope oferă mereu o aderenţă bună, iar inovaţiile zilnice oferă un sentiment mai bun de control şi siguranţă pe drumurile foarte alunecoase.

Un alt aspect important pentru şoferii neexperimentaţi este frica. Cel mai important lucru este să aveţi încredere în voi pentru că curajul se obţine numai prin practică. Condusul prin zonele alunecoase vă vor ajuta să conştientizaţi cum se comportă maşina dumneavoastră. De asemenea, şofatul cu calm este esenţial. Nu trebuie să intraţi în panică sau să frânaţi brusc ci trebuie să vă îndreptaţi atenţia către locurile spre care vă puteţi îndrepta în cazul unor evenimente neplăcute.

Leave A Reply

Your email address will not be published.