Semineul – estetic sau util?

0

Cu siguranta, iarna aceasta ai observat cresterea preturilor la gaze odata ce ai primit factura de energie si ti-ai dori ca iarna ce vine sa te bucuri de un cofort termic sporit, fara a plati sume consistente.

O buna solutie la aceasta problema este reprezentata de achizitia unui semineu, fie el pe lemne sau electric, mai ales ca modelele actuale sunt construite in stiluri care se potrivesc oricarei locuinte. Cel mai adesea, un semineu este amplasat in living, camera unde iti primesti oaspetii sau te delectezi cu un film bun sau o masa alaturi de familie.

Daca spatiul nu iti permite sa te bucuri de un semineu de mari dimensiuni, oricand poti opta pentru modelul de semineu fals pe lemne, care iti confera o liniste aparte prin care te vei relaxa doar privind lemnele arzand si bucurandu-te de miros.

Daca esti indecis asupra deciziei de cumparare, iata cateva dintre criteriile pe care ar fi bine sa le iei in considerare:

Scopul semineului – incalzire sau doar decorativ?

Adesea, semineele cu un randament termic ridicat intra in conflict cu stilul arhitectural al intregii locuinte. De cealalta parte, exista si clienti pentru care stilul si design-ul semineului, fie el si decorativ, cantareste greu in luarea deciziei de achizitie.

Din fericire, pe site-ul PeFoc.ro vei gasi o gama variata de modele de seminee, in diverse stiluri, dar mereu pregatite sa satisfaca preferintele personale in ceea ce priveste combustibilul utilizat si de styling.

Suprafata pe care ti-o doresti incalzita

Daca iti doresti ca semineul sa fie amplsat in living si sa incalzesti o singura camera, opteaza pentru modelele pe lemne, cu o putere calorica sporita. Daca ai o casa de vacanta si vrei sa te bucuri de confort termic in mai multe camere, alege seminee cu sisteme de distributie al aerului cald, realizate din  burlane flexibile de aluminiu cu diametrul de 150 mm, cu lungimea maxima de 12 m, si lungimea ramurilor individuale sa nu depaseasca lungimea de 4 m.

La fel de potrivite sunt si termosemineele, ce ofera doua avantaje: incalzirea locuintei si a apei menajere. Conform legislatiei in vigoare, termosemineele trebuie dotate cu pompa, filtre, elemente de siguranta si control.

Estetica semineului

Oriunde va fi amplsat, semineul va deveni punctul de atractie, deci este esential sa acorzi o atentie deosebita finisajelor si montajului acestuia pentru a veni in mobilierului sau decoratiunilor deja existente. Indiferent ca optezi pentru un semineu electric sau pe lemne, printre finisajele folosite se numara marmura, calcarul travertinul, lemnul masiv sau stratificat, otelul, inoxul, metalul vopsit sau chiar sticla.

In concluzie, orice tip de semineu ales cu ajutorul speciliastilor PeFoc.ro ofera spatiului in care este amplasat caldura si un punct vizual care sa atraga. Pe site sunt disponibile intr-o gama diversificata de stiluri, care sa se potriveasca oricarui stil arhitectural, dar exista si posibilitatea personalizarii in functie de nevoile clientului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.