Se așteaptă o mai mare poluare de la lucrătorii care stau acasă

0

Poluarea aerului în marile orașe ar putea crește, deoarece atât de mulți oameni lucrează de acasă, se arată într-un raport.

Arderea gazului din centrale este o sursă majoră de poluare locală, reprezentând 21% din emisiile totale de NOx din Marea Londra, de exemplu.

Modelarea computerizată prezice că utilizarea centralelor va crește cu 56% în această iarnă din cauza schimbării tiparelor de lucru ale coronavirusului.

Raportul presupune că birourile lucrătorilor vor continua să fie încălzite pentru personalul necesar încă la locul de muncă.

De asemenea, presupune că emisiile de NOx de la autoturisme vor rămâne aproximativ aceleași, deoarece, deși mai puțini oameni merg la birou, mulți folosesc mașini atunci când anterior ar fi luat autobuze sau trenuri.

Studiul efectuat de grupul de reflecție ECIU avertizează că, creșterea prognozată a emisiilor ar putea amenința obiectivele obligatorii din punct de vedere legal ale Regatului Unit privind calitatea aerului.

„Rol uitat”

Se spune că, creșterea consumului de energie poate duce la creșterea emisiilor de NOx cu aproximativ 12% în orașe – suficient pentru a compensa valorile din ultimii doi ani în ceea ce privește reducerea emisiilor din trafic.

Raportul spune: „Creșterea poluării de la centralele pe gaz oferă o ilustrare grafică a rolului lor uitat în contribuția la poluarea aerului”.

Unele estimări sugerează că facturile la energie vor crește în medie cu…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.