Scrisoarea Brexit avertizează asupra a 7.000 de cozi de camioane în Kent

0

Exportatorii către UE se confruntă cu cozi lungi de 7.000 de camioane în Kent și întârzieri de două zile la tranzacționare după încheierea perioadei de tranziție Brexit, a avertizat guvernul.

Importurile vor fi, de asemenea, întrerupte în ianuarie, potrivit unei scrisori a ministrului de cabinet Michael Gove către industria transportului de mărfuri, văzută de BBC News.

De asemenea, se mărește perspectiva unei creșteri de iarnă în Covid-19 care să ducă la absența personalului portuar și de frontieră.

Perioada de tranziție urmează să expire la sfârșitul anului.

Domnul Gove, cancelarul ducatului de Lancaster, responsabil pentru planificarea fără acord, a scris grupurilor de logistică cu planificarea guvernului pentru „scenariul cel mai rău rezonabil” pentru momentul în care Regatul Unit părăsește normele UE privind piața unică și uniunea vamală la 1 ianuarie.

El va contura scenariul, despre care Cabinetul a subliniat că nu este o previziune, în Camera Comunelor ulterior.

Care este perioada de tranziție Brexit? Câte tranzacții comerciale a făcut Marea Britanie? Ce trebuie să știu acum despre Brexit?

Un ghid simplu

Imaginea haosului la graniță ar putea fi familiară dintr-un set similar de proiecții făcute pentru Brexit fără acord în urmă cu un an, ca parte a ceea ce era cunoscută sub numele de Operațiunea Yellowhammer.

Guvernul spune că aceasta nu este o previziune, ci o ilustrare a ceea ce s-ar putea…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.