Roland Garros – campionatul mondial al tenisului pe zgură

0

Unul dintre cele mai frumoase lucruri legate de tenis este acela că el beneficiază practic, în fiecare an, de patru competiții ce îi reunesc pe cele mai bune jucatoare si pe cei mai buni jucatori ai lumii.

Vorbim despre cele patru turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open. jucate pe suprafețe diferite, mai dure sau mai lente. Dintre aceste turnee de prim rang, la Roland Garros se joacă pe zgura, cea mai lenta dintre suprafețele pe care se joacă tenis.

Din punctul de vedere al fanilor români, privirile vor fi îndreptate în acest an către Simona Halep, care are de apărat trofeul cucerit aici în anul 2018. Va fi o misiune grea, pentru că acest titlu, de “regină a zgurii” este ravnit de multe ale jucătoare de top precum Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Petra Kvitova sau Angelique Kerber.

La băieți, spaniolul Rafael Nadal domină de ani buni întrecerea de la Roland Garros, el încoronându-se de 11 ori drept “rege al zgurii”. Tronul său este amenințat în acest an de sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial la zi, care are drept obiectiv câștigarea turneului de la Paris, dupa ce le-a câștigat, în mod consecutiv, pe celelalte trei de Grand Slam.

Competiția este cu atât mai acerbă și mai palpitantă cu cât ultimul lor meci direct, din finala turneului Masters de la Roma a prilejuit un meci epopeic între cei doi corifei ai tenisului.

Lumea tenisului așteaptă de ceva timp…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.