Retailerii de îmbrăcăminte îşi reduc comenzile şi fabricile de textile se luptă să supravieţuiască

0

În prezent, toţi retailerii de îmbrăcăminte din Europa şi America, au acumulat stocuri nevândute şi au decis să îşi reducă comenzile pentru sezonul de primăvară, astfel că fabricile de textile din Bangladesh trec printr-o perioadă dificilă, transmite Reuters.

În acest fel, industria globală de textile suferă încă de pe urma unui an 2020 dezastruos şi mizează pe o revenire care este însă ameninţată de un nou val de măsuri de carantină şi campaniile naţionale de vaccinare cu rezultate diferite. În plus, o parte dintre marii retaileri se confruntă cu stocurile mari de haine de anul trecut, care în mod normal ar fi fost eliminate cu prilejul soldurilor. De exemplu, lanţul britanic Primark a dezvăluit că are în depozite stocuri de haine în valoare de 150 milioane de lire sterline (205 milioane de dolari) din sezonul primăvară/vară 2020 şi aproximativ 200 milioane de lire sterline din sezonul toamnă/iarnă.

În contextul financiar şi ca o dovadă a amplorii acestor stocuri, firma de consultanţă McKinsey estimează că la nivel mondial valoarea hainelor nevândute, aflate în magazine şi depozite, variază între 140 şi 160 miliarde de euro, mai mult decât dublu faţă de nivelul normal.

În aceste condiţii, lanţul britanic Marks & Spencer şi cel german Hugo Boss au decis să facă comenzi mai mici decât de obicei pentru colecţia de primăvară din acest an.

„Majoritatea brandurilor se confruntă în prezent cu o situaţie…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.