Reducerea mortalității rutiere în România

0

 Adina Vălean a vorbit, marți, în cadrul audierilor din Parlamentul României despre necesitatea reducerii număruli de decese în accidentele rutiere din România. Totodată, aceasta a mai subliniat importanța includerii autostrăzii Comarnic-Brașov în rețeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

„Sunt 25.000 de morți anual pe drumurile din România, iar impactul este cu totul covârșitor, atât la nivel uman cât și economic. România stă foarte prost la acest capitol și știm că pentru siguranță trebuie abordat un complex de factori , pentru că vorbim despre chetiuni legate de comportamentul din trafic și despre infrastructură. Aceste aspecte aduc cea mai mare rată a deceselor în trafic din UE. Avem o viziune asuamtă, «Viziunea 0», Urmărim ca în 2050 să avem 0 decese pe drumruile din UE. Până în 2030 ne-am propus să reducem la jumătate numărul accidentelor grave. Cred că este foarte important pentru cetățeni acest lucru”, a precizat propuneerea de comsiar euroepan Adina Vălean, marți, în timpul audierilor din comisiile reunite pentru Afaceri Europene.

Adina Vălean a vorbit și despre importanța națională a autostrăzii Comarnic-Brașov și despre problema întârzierilor cu astfel de proiecte, la nivel european.

„Autostrada Comarnic-Brașov este foarte importantă pentru această țară. Aș vrea să pun acest proiect în contextul rețelei TEN-T. Autostrada Comarnic-Brașov ar trebui să fie gata până în 2030, însă…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.