Rase de caini potrivite pentru tine

0

Atunci cand iti doresti un animal de companie, trebuie sa tii cont de anumite lucruri. Pentru a-ti usura munca, am ales cateva rase de caini potrivite pentru tine si pentru familia ta.

Urmareste lista de mai jos pentru a te hotari in privinta unei rase care ti se potriveste. Ia in calcul posibilitatile tale si treci in revista toate criteriile de mai jos!

Spatiul

Spatiul pe care il va avea cainele tau este esential atunci cand alegi o anumita rasa. Unele rase de caini necesita mult spatiu, altele mai putin. Daca detii o curte mare, atunci poti alege orice rasa de caine. Daca locuiesti intr-un apartament, Bichonii, Bulldogii, Yorkie, Chiuaua sau Corgi sunt o alegere perfecta pentru tine. In general, cainii de talie mica sunt potriviti pentru acest tip de spatiu.

Nivelul de activitate

Daca petreci mult timp la birou, sau daca spatiul te limiteaza, atunci preferi cainii care nu necesita o activitate fizica ridicata. Cei mai “lenesi” caini sunt Bulldogii ( francez si englez ) dar si cei din rasa Cavalier King Charles Spaniel. O activitate fizica moderata o au si Affenpinscherii, Saluki sau Terrierii Boston.

Temperament

Trebuie sa te gandesti foarte bine la cainii care ti se potrivesc, fiecare rasa avand un temperament aparte. Daca ai copii, ar fi bine sa nu alegi rasele de Pechinezi, Chiuaua sau Akita Inu.

Daca vrei un caine care sa se adapteze usor, poti alege Marele Danez sau Labradorul.

Mai timizi si mai rezervati sunt cainii din rasele Husky si Sharpei

Leave A Reply

Your email address will not be published.