r 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată cu produse BIO

0

Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România, a declarat joi,  consumatorii români îşi doresc să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă şi am început să oferim foarte multe produse BIO, însă marea lor majoritate veneau din import, în condiţiile în care doar 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată cu produse BIO.

„Produsele BIO pot fi foarte accesibile deoarece, atâta vreme cât facem nişte eforturi să le cultivăm local practic vom evita toate costurile legate de transport şi alte costuri anexe. Produsele BIO din magazinele noastre sunt foarte rezonabile, nu sunt foarte scumpe. Eu nu cred că această agricultură BIO sau agricultură organică trebuie să fie o agricultură mai scumpă. Cred că este o agricultură făcută în respect cu mediul. Aceşti mici fermieri au nevoie de acces la piaţă şi acces la tehnologie pentru ca să poată cultiva BIO şi să avem aceste produse româneşti BIO pe rafturile magazinelor din ţara noastră”, a subliniat Anca Damour, care a participat la evenimentul ‘Agricultura Viitorului: Tehnologii şi soluţii noi, alimentaţie mai sănătoasă’.

Potrivit Anca Damour, consumatorii români îşi doresc să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă, motiv pentru care a început să ofere astfel de produse, însă marea lor majoritate veneau din import.

„Doar 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată cu produse BIO şi atunci ne-am întrebat ce îi împiedică pe aceşti…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.