Qantas accelerează reducerea costurilor, pe măsură ce estimează o pierdere de 1,5 miliarde de dolari

0

Qantas a anunțat noi măsuri de reducere a costurilor pentru a-l ajuta să facă față impactului pandemiei coronavirusului. Transportatorul australian a mai declarat că va raporta o pierdere anuală înainte de impozitare de peste 1,5 miliarde de dolari (2 miliarde de dolari, 1,1 miliarde de lire sterline).

Dar a adăugat că suma de datorii a atins apogeul și probabil că va scădea pe măsură ce călătoriile interne sunt pe drumul cel bun de a atinge nivelurile pre-pandemice. Qantas a declarat că divizia sa internațională pierde aproximativ 2,3 milioane de dolari pe săptămână, în scădere față de 3,9 milioane de dolari de luna trecută.

Ultimele sale planuri de reducere a costurilor includ o înghețare a salariilor pe doi ani, reducerea comisioanelor agențiilor de voiaj pentru zboruri internaționale și oferirea concedierilor voluntare echipajului de cabină în activitatea sa internațională.

Separat miercuri, compania-mamă a rivalei sale Singapore Airlines, a dezvăluit o pierdere anuală record de 4,27 miliarde de dolari (3,2 miliarde de dolari) – mai slabă decât prognoza medie de 3,27 miliarde de dolari prezisă de opt analiști, se arată într-un raport al Reuters.

Într-o declarație de marți, Qantas a declarat că vede mai multe momente pozitive în viitor, deoarece o revenire a călătoriilor interne la niveluri aproape normale ar ajuta-o să continue să-și reducă datoriile.

„Faptul că facem incursiuni în datoria de care aveam…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.