Pugilistul Daniel Costea a devenit campion al Angliei la amatori

0

România ar putea lupta pentru o medalie la categoria super-grea din box, anul viitor la Olimpiadă. Noua senzație din boxul european este român. Daniel Costea i-a uimit pe englezi și a devenit campion al Angliei la amatori, în acest an.

Același titlu pe care l-au luat în trecut Tyson Fury sau Anthony Joshua, înainte de a cuceri titlul mondial la profesioniști. “Uriașul” Costea a început boxul din întâmplare, la o vârstă târzie pentru primii pași în orice sport. “S-a apucat de box la 21 de ani, acum are 28, dar a făcut performanță mai mare decât alții într-o viață de box. A venit la mine la sală. El făcea kickbox, dar nu de performanță. L-am văzut și m-a impresionat curajul său, pentru că tehnică nu avea. E foarte înalt și puternic, eu îi spun Goliat. Este pe modelul Klitschko. I-am făcut o diurnă ușoară și am început să-l pregătesc”, povestește antrenorul care l-a descoperit, Marin Filip.

Imediat au început să apară și performanțele, iar Costea a ajuns acum să boxeze într-o companie selectă. A devenit campionul Angliei și a luat titlul național la pas și în România. “A luat bronz în 2015 la campionatele naționale, a participat la Olimpiada din Baku, tot în 2015, iar în 2016 a luat argint la naționale. Apoi a plecat în Anglia. Acolo muncea și făcea box la un club. În acest an a devenit campionul Angliei, la categoria super grea. Apoi a devenit campion național în România. I-a bătut pe toți…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.