Profitul HSBC crește cu 79%, pe măsură ce lansarea vaccinului provoacă o perspectivă îmbunătățită

0

HSBC Holdings PLC (HSBA.L) a raportat marți un profit trimestrial mai bun decât era de așteptat și a eliberat 400 de milioane de dolari pe care i-a pus deoparte pentru a acoperi împrumuturile neplăcute induse de pandemie, deoarece lansările de vaccinuri de succes pe piețele cheie promiteau o perspectivă economică mai strălucitoare.

HSBC a avertizat, totuși, că incertitudinea cu privire la o redresare globală a însemnat că este puțin probabil să susțină acel nivel de reducere a provizioanelor de creanță neperformantă de 3 miliarde de dolari pe care le-a pus deoparte în urmă cu un an, odată cu apariția pandemiei.

„Încă suntem relativ prudenți și am păstrat aproximativ 70% din acumularea de rezerve pe care am făcut-o anul trecut”, a declarat pentru Reuters directorul financiar Ewen Stevenson.

„Poate că unii dintre voi credeți că ne vom relaxa în anul următor sau cam așa ceva, dar nu știm dacă vom vedea un episod nou a ceea ce tocmai am văzut anul trecut”, a spus Stevenson.

Cea mai mare bancă din Europa, după active, a înregistrat un profit înainte de impozitare de 5,78 miliarde de dolari pentru cele trei luni încheiate la 30 martie, în creștere de la 3,21 miliarde de dolari în urmă cu un an și cu mult peste o prognoză medie de 3,35 miliarde de dolari realizată de analist.

Acțiunile HSBC cotate la Hong Kong au crescut cu până la 2,5% până la nivelul maxim din 20 aprilie. HSBC, care realizează cea mai mare parte a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.