Profitul anual al M&S scade cu 88%, deoarece COVID distruge vânzările în materie de haine

0

Retailerul britanic Marks & Spencer (MKS.L) a raportat miercuri o scădere de 88% a profitului pe întregul an, reflectând o prăbușire a vânzărilor de îmbrăcăminte din cauza pandemiei COVID-19 și a avertizat investitorii să nu se aștepte la un dividend în anul curent.

Dar a spus că înregistrează progrese cu planul său de redresare, că a tranzacționat bine în primele săptămâni ale anului 2021-22 și că profiturile se vor recupera, trimițând acțiunile sale afectate cu peste 4% la tranzacționarea timpurie.

M&S, care vinde și produse alimentare de lux, a realizat un profit înainte de impozite înainte de elementele unice de 50,3 milioane de lire sterline (71,2 milioane de dolari) până la data de 3 aprilie, în scădere față de cele 403,1 milioane de lire realizate în 2019-20.

Grupul în vârstă de 137 de ani, unul dintre cele mai cunoscute nume din comerțul cu amănuntul britanic, a declarat că vânzările de articole de îmbrăcăminte și obiecte de uz casnic au scăzut cu 31,5%, deteriorate de mai multe carantine împotriva coronavirusului care au închis magazinele.

Vânzările de îmbrăcăminte și articole de uz casnic în magazine s-au prăbușit cu 56,2%, parțial compensate de o creștere online de 53,9%. În alimentație, unde spațiul a rămas deschis în timpul crizei, vânzările similare au crescut cu 1,3%.

În mod legal, M&S a scăzut la o pierdere pretax de 209,4 milioane de lire sterline, față de un profit de 67,2…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.