Producătorul american de anvelope Goodyear se confruntă cu acuzații de abuz în muncă în Malaezia

0

Producătorul american de anvelope Goodyear Tire & Rubber Co (GT.O) se confruntă cu acuzații de salarii neplătite, ore suplimentare ilegale și amenințări la adresa lucrătorilor străini la fabrica din Malaezia, conform documentelor instanței și plângerilor depuse de lucrători.

În interviurile cu Reuters, șase muncitori străini actuali și foști și oficiali ai departamentului muncii din Malaezia, spun că Goodyear a făcut deduceri salariale nedrepte, a solicitat ore excesive și le-a refuzat lucrătorilor accesul complet la pașapoarte.

Departamentul a confirmat că a amendat Goodyear în 2020 pentru munca excesivă și fără plată a angajaților străini. Un fost muncitor a declarat că, compania și-a păstrat ilegal pașaportul, arătând publicației Reuters o scrisoare de confirmare pe care a semnat-o în ianuarie 2020 după ce a primit-o înapoi la opt ani după ce a început să lucreze la Goodyear.

Acuzațiile, raportate mai întâi de către Reuters, au apărut inițial atunci când 185 de lucrători străini au depus trei plângeri împotriva Goodyear Malaysia în instanța industrială a țării, două în 2019 și una în 2020, pentru nerespectarea unui contract colectiv de muncă.

Muncitorii au susținut că, compania nu le acorda indemnizații de schimb, bonusuri anuale și creșteri salariale, chiar dacă aceste beneficii erau disponibile personalului local, care este reprezentat de un sindicat. Curtea s-a pronunțat în favoarea…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.