Printul Charles este ingrijorat de soarta generatiei viitorilor sai nepoti

0

Printul Charles al Marii Britanii vorbeste deschis despre grija sa legata de viitorul generatiei urmatoare de nepoti. La cateva saptamani dupa vestile care au anuntat faptul ca Printul Harry si Meghan Markle asteapta primul lor copil in primavara anului 2019, Printul Charles in varsta de 69 de ani a vorbit sincer despre preocuparile sale legate de soarta generatiei viitoare de nepoti.

In timpul vizitei sale in Ghana din aceasta saptamana, cel de-al doilea mostenitor la tronul Angliei a dat de inteles ca este preocupat de generatiile viitoare care vor gasi ‘o lume complet poluata si distrusa’. Asta daca nu se iau masuri drastice inca de pe acum.

Publicatia The Daily Telegraph anunta faptul ca Printul Charles a sustinut urmatoarea declaratie

Sunt pe cale sa mai am un nepot. Ma gandesc ca mai multi dintre voi aveti deja nepoti sau veti avea in curand. Mie mi se pare o nebunie daca avem de gand sa lasam aceasta lume complet poluata si distrusa lor. Toti nepotii merita un viitor mai bun.”

In timpul meeting-ului din Ghana, Printul Charles a vorbit despre rezolvarea situatiei poluarii plastice cu oficialii Guvernului si cu liderii de afaceri. Insa el a mai adus vorba si de problema reciclarii:

„Devine evident faptul ca neurmand o asemenea abordare duce la consecinte dezastruoase, de vreme ce suntem martorii faptului ca 8 milioane de tone de plastic intra in ocean in fiecare an, ca in curand va fi o tona de plastic la fiecare 3 tone de peste din mari, si ca zonele moarte din ocean, care acum sunt in jur de 400, vor continua sa creasca.”

Poluarea cu plastic a fost dintotdeauna o problema strans legata de Ducele de Cornwall, pe care a incercat sa o tot aduca in vizor de-a lungul anilor si sa o reduca. Mai devreme in acest an, printul Charles a sustinut un discurs al o intalnire a liderilor de afaceri si a iubitorilor de mediu la Academia Britanica din Londra.

In cadrul acesteia, el a declarat faptul ca o asemenea problema nu trebuie sa continue, ca trebuie ca toata lumea sa lucreze impreuna pentru a o diminua, pentru a se face un progres substantial.

Sursa: elle.com

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.