Prețurile petrolului scad pe măsură ce creșterea cazurilor de COVID-19 din India influențează perspectivele cererii

0

Prețurile petrolului au scăzut miercuri pentru a doua zi, îngreunate de îngrijorarea că, cazurile în creștere de COVID-19 în India vor reduce cererea de combustibil pentru cel de-al treilea cel mai mare importator de petrol din lume.

La sfârșitul lunii iunie, viitorul brut Brent a scăzut cu 48 de cenți, sau 0,7%, la 66,09 dolari pe baril la 0515 GMT, după ce a scăzut marți cu 48 de cenți. Viitoarele combustibile brute din West Texas Intermediate (WTI) pentru luna iunie au scăzut cu 52 de cenți, sau 0,8%, la 62,15 dolari pe baril. Contractul din luna mai s-a încheiat marți în scădere cu 1,5%, la 62,44 USD.

„India este un mare consumator de țiței. Deci, creșterea numărului de cazuri și, prin urmare, restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului vor diminua perspectivele cererii”, a declarat Ravindra Rao, vicepreședinte pentru mărfuri la Kotak Securities.

„Piețele globale ale țițeiului rămân bine aprovizionate cu OPEC și aliații săi programați să crească producția în lunile următoare. Deci, dacă imaginea cererii nu se îmbunătățește semnificativ, prețurile se pot corecta în continuare.”

India, de asemenea cel de-al treilea cel mai mare consumator de petrol din lume, a raportat miercuri o altă creștere record a numărului de decese zilnice de la COVID-19, de 2.023, și o altă creștere record de cazuri de peste 295.000.

Țara se confruntă cu o criză de aprovizionare cu oxigen pentru a trata pacienții….

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.