Președintele Toshiba renunță la o ofertă de cumpărare de 20 de miliarde de dolari

0

Șeful executivului Toshiba și-a dat demisia miercuri, pe fondul unei controverse cu privire la o ofertă de cumpărare de 20 miliarde de dolari (14,5 miliarde de lire sterline) de la firma de capital privat, CVC Capital Partners. O declarație a conglomeratului japonez nu a dat niciun motiv pentru demisia lui Nobuaki Kurumatani.

Cu toate acestea, el s-a confruntat cu critici din partea acționarilor activiști cu privire la oferta oferită de CVC, fostul său angajator. Acțiunile Toshiba au crescut în rapoartele conform cărora mai mulți pretendenți planificau oferte pentru gigantul electronic.

Într-o ședință care a venit în urma anunțului, președintele Toshiba, Osamu Nagayama, a declarat că oferta CVC este nesolicitată și lipsită de substanță și necesită o analiză prudentă. El a spus că este imposibil să se spună cum ar răspunde Toshiba la propunere, deoarece nu este încă oficială.

Consiliul nu avea planuri să-l concedieze pe Kurumatani, care a contribuit la conducerea recuperării Toshiba, a spus Nagayama. Acțiunile Toshiba au crescut miercuri cu peste 6% la tranzacționarea din dimineața asiatică, în urma rapoartelor mass-media despre potențialele oferte rivale pentru companie din partea ofertanților rivali.

Conglomeratul japonez a declarat, la 7 aprilie, că a primit o ofertă de a lua compania privată de la firma CVC. Oferta ar fi evaluat Toshiba la 20 de miliarde de dolari. Firma de investiții activiste din Hong Kong, Oasis…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.