Președintele Argentinei susține că țara este acaparată de o inflație extrem de periculoasă

0

Președintele argentinian, Alberto Fernandez, pus la fața locului pentru a explica o rată de inflație dăunătoare și încăpățânată care urcă spre 50%, a apelat la inspirația genului muzical punk rock al lui Patti Smith și Ramones.

„Argentina este o națiune punk”, a spus președintele de centru-stânga, care cântă la chitară și și-a numit câinele după Bob Dylan, referindu-se la spiritul rebel al mișcării muzicale născute în anii 1970.

„Totul este astăzi, nu există mâine. Totul este pe termen scurt, deoarece nu există viitor.”

Națiunea sud-americană, a explicat el, a dezvoltat, de-a lungul anilor, prețuri evidente, un psihic național atât de impregnat de inflație, încât a devenit un ciclu vicios auto-perpetuat.

„Oamenii cresc prețurile pentru orice eventualitate”, a spus el.

Răspunsul liric subliniază o problemă concretă și majoră pentru guvernul său peronist, care își preconizase inflația sub 30% în acest an, dar a fost surprins de prețurile fugare care afectează economiile, salariile și puterea de consum a consumatorilor.

Îmblânzirea inflației este esențială pentru restabilirea stabilității economice după trei ani de recesiune, îndepărtându-se de revoltele sociale pe măsură ce crește nivelul sărăciei și pentru ca guvernul peronist să evite înfrângerea dureroasă la alegerile intermediare de la sfârșitul anului. Cu toate acestea, argentinienii au presupus, timp de decenii, că inflația…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.