Poliţiştii din Arad au eliberat peste 50 de câini ţinuţi de o femeie în condiţii necorespunzătoare

0

În urma unui apel al unei asociaţii de protecţie a animalalor, peste 50 de câini ţinuţi de o femeie la o fostă fermă de lângă oraşul arădean Pâncota au fost eliberaţi de poliţişti, care au preluat câinii după ce ar fi observat că erau ţinuţi în condiţii necorespunzătoare, unii fiind slăbiţi şi răniţi.

Claudia Iuga purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că reprezentanta unei asociaţii a cerut sprijin prin 112 după ce a constatat că zeci de câini sunt ţinuţi în condiţii necorespunzătoare în curtea şi în clădirile abandonate ale unei foste ferme.

Astfel că o primă intervenţie a avut loc marţi după-amiază, când au fost eliberaţi peste 20 de câini, iar miercuri s-a intervenit pentru eliberarea altor 30. Iar acea femeie, care ţinea animalele, nu avea autorizaţii sau documente pentru activităţi de acest fel.

„În primă fază, femeia a fost sancţionată cu o amendă de 500 de lei, iar în continuare se fac verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni”, a declarat Claudia Iuga.

În acest sens poliţiştii urmează să stabilească cu ce intenţie păstra femeia câinii, aceasta riscând să fie acuzată de rele tratamente aplicate animalelor sau cruzimi faţă de animale.

În timpul acestei intervenţii, reprezentanta asociaţiei care a preluat câinii pentru a fi duşi în locuri în care pot…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.