P&O vrea să închidă traseul Hull către Zeebrugge din cauza impactului Covid

0

Operatorul de feriboturi P&O Ferries urmează să renunțe la ruta dintre Hull și Belgia, din cauza unei scăderi accentuate a cererii din cauza coronavirusului.

Se înțelege că numărul serviciilor dintre Dover și Calais va fi, de asemenea, redus, iar 140 de locuri de muncă sunt expuse riscului în întreaga companie.

Sindicatul RMT a declarat că lucrează cu operatorul de feribot pentru a proteja locurile de muncă.

P&O a declarat că, din cauza „impactului extins al Covid-19”, a luat „măsuri dificile” în ceea ce privește concedierile.

Traseul care leagă Hull de Zeebrugge din Belgia a fost descris ca pierdere și se preconizează că se va închide în următoarele câteva luni.

Casarea traseului înseamnă că navele Pride of York și Pride of Bruges vor fi scoase din serviciu. Trecerea dintre Dover și Calais va continua să funcționeze, dar va fi redusă de la șase feriboturi la patru, feribotul de marfă European Seaway și Pride of Burgundy fiind oprite.

Într-un document de consultare filtrat trimis personalului la începutul acestei săptămâni, compania a spus că vinovăția va fi o scădere a cererii turistice din cauza pandemiei și a incertitudinii în curs a Brexitului.

Darren Procter, secretar național pentru sindicatul feroviar, maritim și de transport (RMT), a declarat că trecerea dintre Hull și Zeebrugge a fost o „cale provocatoare de câțiva ani”, iar pandemia a agravat problema.

El a adăugat: „Pride of York este o…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.