Platformă comunală pentru gunoiul de grajd, inaugurată în Lungeşti

0

O nouă platformă comunală pentru gunoiul de grajd a fost inaugurată în localitatea Lungeşti, din judeţul Vâlcea, investiţia fiind parte din proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, a anunţat, joi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Prin această investiţie, micii crescători de animale din zonă au la îndemână o soluţie simplă şi civilizată de gestionare a gunoiului de grajd, conformă cu cerinţele Directivei Nitraţi şi Codului de Bune Practici Agricole.

Capacitatea platformei este de 1.940 mc/an şi a fost dimensionată în corelare cu numărul de animale existente în zona comunei şi cu perioada de interdicţie a împrăştierii gunoiului de grajd pe terenurile agricole.

Dar, in vederea exploatării optime a platformei, Unitatea Administrativ – Teritorială (UAT) a primit şi un set de utilaje, constând în: tractor, două remorci, încărcător frontal, maşină de împrăştiat compostul şi cisternă vidanjă. Astfel, fermierii pot opta pentru servicii de preluare a bălegarului de către operatorul platformei sau pot să îşi transporte singuri la platformă gunoiul de grajd, acelaşi lucru fiind valabil pentru împrăştierea compostului (mraniţei) pe terenurile agricole.

Ministerul de resort, care va monitoriza investiţia pe toată durata de viaţă a acesteia, precizează că modul de operare a platformei este stabilit prin Hotărâre a Consiliului Local, UAT având deplină libertate în a-şi alege…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.