Piperea:Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost prost concepută

0

Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost prost concepută, este foarte birocratică, iar infrastructura pusă la punct este foarte greşită, a declarat, joi, pentru AGERPRES, avocatul Gheorghe Piperea, partener RomInsolv SPRL.

„Nu am date, dar se pare că sunt mai puţin de 50 de dosare de insolvenţă la nivelul întregii ţări şi acest lucru demonstrează că legea este foarte prost concepută, infrastructura pusă la punct este foarte greşită şi foarte birocratică. Oamenii nu ştiu nici măcar de faptul că pot să se redreseze printr-un astfel de plan. De asemenea, oamenii nu ştiu că pot să obţină o ştergere de datorie şi în consecinţă o a doua şansă pentru că nimeni nu le explică. Eu am încercat să fac acest lucru anul trecut. Am fost în două, trei locuri însă în sală erau 20-30 de inşi. Asta înseamnă că gradul de informare a omului este la pământ. Este aproape de zero. Şi de acest lucru este vinovat în primul rând statul român prin ANPC. În al doilea rând este vinovat sistemul bancar, care, din 2009, de când am făcut eu un proiect de lege, nu a făcut decât să torpileze această reglementare şi care în Parlament, când a venit totuşi acest proiect, l-a făcut să fie competamente inaplicabil”, a declarat Gheorghe Piperea, prezent la a VII-a ediţie a conferinţei „Codul Insolvenţei”.

El a menţionat, la capitolul inaplicabilitate, onorariile stabilite la nivelul a 200 de lei pentru un dosar pentru administratorul…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.