Pilotul permanent al Cathay Pacific reduce salariile tuturor angajaților

0

Decizia 0293. HK a Hong Kong-ului, Cathay Pacific Airways Ltd, de a forța piloții să ia contracte cu plăți mai mici sau să riște să-și piardă locurile de muncă este „draconiană” și „miopă”, a declarat vineri șeful uniunii care îi reprezintă.

Transportatorul a anunțat, miercuri, că intenționează să reducă 5.900 de locuri de muncă pentru a-l ajuta să reziste pandemiei, inclusiv aproape toate pozițiile companiei aeriene regionale Cathay Dragon, pe care a închis-o.

De asemenea, caută modificări în contractele sale cu piloții și echipajul de cabină ca parte a unei restructurări care ar costa 2,2 miliarde de dolari SUA (283,87 milioane de dolari).

Personalul multor companii aeriene din întreaga lume a fost de acord să reducă temporar salariile pentru a-și ajuta companiile să treacă peste criza COVID-19.

La rivalul Singapore Airlines Ltd SIAL.SI, piloții au fost de acord să reducă salariile, inclusiv până la 28,5% pentru majoritatea căpitanilor și până la 18,5% pentru majoritatea primilor ofițeri până la 31 martie 2022 pentru a evita pierderile de locuri de muncă.

„Marea majoritate (reducerile salariale ale altor companii aeriene) sunt legate de un punct de referință, cum ar fi un moment sau o rentabilitate”, a declarat secretarul general al Asociației Ofițerilor de Echipă Aeriană din Hong Kong (HKAOA), Chris Beebe, într-un interviu.

La Cathay, a spus el, reducerile sunt „complet deschise și perpetue”….

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.