Petrolul scade cu 1%, deoarece creșterea cazurilor de Covid din India solicită perspective

0

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 1%, din cauza temerilor că, cazurile crescânde de COVID-19 din India vor afecta cererea de combustibil pentru cel de-al treilea cel mai mare importator de petrol din lume și pe măsură ce investitorii au ajustat pozițiile înainte de o creștere planificată a producției OPEC + din mai.

Brentul brut a scăzut cu 72 de cenți, sau 1,1%, până la 65,39 dolari pe baril cu 0653 GMT, după o creștere de 1,1% vineri. Contractele futures brute din West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 67 de cenți, sau 1,1%, la 61,47 dolari pe baril, după ce vineri au crescut cu 1,2%. Ambele companii de țiței de referință au scăzut cu aproximativ 1% săptămâna trecută.

„Sentimentul pieței a fost afectat de îngrijorările că numărul în creștere de cazuri de COVID-19 în unele țări, în special în India, va reduce cererea de combustibil”, a spus Kazuhiko Saito, analist șef la brokerul de mărfuri Fujitomi Co.

Noile infecții cu coronavirus din India au atins un nivel record pentru a cincea zi luni, în timp ce țări, printre care Marea Britanie, Germania și Statele Unite, s-au angajat să trimită ajutor medical urgent pentru a ajuta în lupta împotriva crizei, copleșind spitalele sale.

O estimare a consultanței FGE este că, cererea de benzină din India, ar putea să scadă cu 100.000 de barili pe zi (bpd) în aprilie și cu mai mult de 170.000 bpd în mai. Vânzările totale de benzină din India au ajuns la…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.