Pescarii de midii de la Marea Neagră

0

Pescarii de midii de la Marea Neagră nu ştiu dacă anul acesta îşi vor desfăşura activitatea, după ce în luna august a anului trecut Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) le-a sistat operaţiunile, din cauză că apele de pe litoralul românesc nu sunt clasificate, conform Regulamentului CE nr. 854/29 aprilie 2004.

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Pescari de la Marea Neagră, Laurenţiu Mirea, a declarat pentru AGERPRES că ani la rândul pescarii şi-au desfăşurat activitatea în baza analizelor efectuate în laboratoarele DSVSA Constanţa pe fiecare lot de midii capturate cu scafandri în Marea Neagră.

„După trei ani (de pescuit, n.red.), ne amendează pentru midii care au fost analizate în laboratoarele lor. La finele anului trecut, am fost la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi am discutat cu fosta conducere a instituţiei despre clasificarea apei, dar o dădeau din stânga în dreapta, că pescarii sunt vinovaţi că nu au făcut cerere. Din punctul meu de vedere însă, o instituţie a statului român care nu aplică un regulament european din anul 2004 este în culpă”, a afirmat Mirea.

Şi alţi operatori de la Marea Neagră s-au arătat nemulţumiţi din cauză că s-a decis interzicerea pescuitului midiilor.

„Cu licenţă, cu analize, cu absolut tot, mi s-a zis că nu mai am voie să mai comercializez, că îmi vor închide firma şi îmi fac dosare penale”, a afirmat preşedintele…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.