Patronul lui Leicester City a decedat dupa ce elicopterul sau s-a prabusit langa stadion

0

Patronul thailandez al lui Leicester City FC a decedat la finalul meciului cu West Ham United, dupa ce elicopterul in care acesta se afla s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de pe King Power Stadium.

Vichai Srivaddhanaprabha obisnuia sa vina si sa plece de la meciurile lui Leicester cu elicopterul. Intalnirea dintre West Ham si Leicester s-a terminat cu scorul de 1-1 la ora 19:30 iar la o ora distanta sa produs tragedia.

Elicopterul a decolat chiar de pe gazonul de pe King Power Stadium la finalul meciului si s-a prabusit la scurt timp de la decolare, in parcarea stadionului. In elicopter se aflau pe langa patronal Vichai Srivaddhanaprabha inca doi membri ai staff-ului sau, pilotul si copilotul elicopterului, care de asemenea au decedat.

Dupa prabusire s-a produs o explozie, care a fost fatala pentru pasageri. Serviciile de urgenta au ajuns la fata locului in timp foarte scurt si au incercat sa stinga flacarile pentru a putea intra in ce a mai ramas din elicopter, insa din nefericire nu au fost supravietuitori.

61 de ani avea Vichai Srivaddhanaprabha, om de afaceri tailandez cu o avere estimate la aproape 5 miliarde de euro. Este al cincilea cel mai bogat om din Thailanda. Acesta a cumparat clubul in 2010 si era foarte iubit la Leicester, dupa ce a reusit una din cele mai mari surprize din istoria fotbalului englez.

Dupa ce a promovat in prima liga in 2013/14, Leicester s-a salvat cu greu de la retrogradare in stagiunea urmatoare. Insa in sezonul 2015/16 a reusit o performanta mai mult decat memorabilia, a reusit sa castige campionatul in fata marilor cluburi din Anglia, acesta fiind primul titlu de campioana din istoria clubului.

In anul 2017 afaceristul thailandez a mai cumparat un club de fotbal, si anume Oud-Heverlee Leuven care evolueaza in esalonul second din Belgia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.