Pandemia pare să conducă la creșterea depozitelor din Europa de Sud-Est, inclusiv în România

0

Companiile de logistică și depozite accelerează planurile de extindere în sud-estul Europei, unde se așteaptă ca afacerea să crească, pe măsură ce producătorii pe timpul pandemiei stimulează relocarea operațiunilor în apropierea piețelor principale. La fel ca alții din sector, grupul olandez Raben a văzut un interes crescând din partea firmelor care doresc să stabilească lanțuri de aprovizionare în apropierea piețelor centrale din Europa de Vest, pentru a evita perturbările costisitoare, cum ar fi cele cauzate de COVID-19.

Grupul privat Raben – care operează în 13 țări europene care deservesc industrii, inclusiv comerțul cu amănuntul și auto – se așteaptă la creșterea costurilor în alte țări din Europa emergentă pentru a stimula creșterea în statele de sud-est și în Balcani.

Raben și alte firme de depozite industriale au declarat că sunt în discuții cu companii care doresc să transfere unele operațiuni din Asia și din alte părți, dar a fost prea devreme pentru a împărtăși detalii.

„Companiile se vor întoarce în Europa din Asia. Trebuie să fim gata să preluăm atunci când se va întâmpla acest lucru”, a declarat pentru Reuters directorul Raben CEE, Tomasz Niezwicki.

El a spus că, compania va deschide trei noi locații de depozite în România anul acesta pentru a le adăuga la portofoliul său de șapte pe măsură ce își accelerează planurile de extindere. Înființarea în țările Uniunii Europene,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.