Ordinul lui Biden interzice investițiile în zeci de firme chineze de apărare și tehnologie

0

Președintele Joe Biden a semnat joi un ordin executiv care interzice entităților americane să investească în zeci de companii chineze cu presupuse legături cu sectoarele tehnologice de apărare sau supraveghere.

Măsura, despre care administrația sa spune că extinde domeniul de aplicare al unui ordin defectuos din epoca Trump, a atras furia din Beijing. Departamentul Trezoreriei va pune în aplicare și va actualiza pe o bază „continuă” noua listă de aproximativ 59 de companii, care interzice cumpărarea sau vânzarea de titluri tranzacționate public în companii țintă și înlocuiește o listă anterioară de la Departamentul Apărării, au declarat reporterilor oficiali înalți ai administrației.

Ordinul împiedică investițiile SUA să sprijine complexul militar-industrial chinez, precum și programele de cercetare și dezvoltare militară, de informații și de securitate, a spus Biden în ordin.

„În plus, consider că utilizarea tehnologiei de supraveghere chineze în afara RPC și dezvoltarea sau utilizarea tehnologiei de supraveghere chineze pentru a facilita represiunea sau abuzul grav al drepturilor omului constituie amenințări neobișnuite și extraordinare”, a spus Biden, folosind acronimul pentru Republica Populară din China.

Principalele firme chineze incluse pe lista precedentă a Departamentului Apărării au fost, de asemenea, plasate pe lista actualizată, inclusiv Aviation Industry Corp of China (AVIC), China Mobile…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.