Opt din zece români încearcă să economisească mai mulţi bani

0

În prezent, aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulţi bani, pentru a se adapta la incertitudinea contextului pandemic, comparativ cu media europeană de 66,5%, potrivit celui mai recent studiu internaţional ING.

În fruntea clasamentului european, se află, astfel românii, fiind urmaţi de polonezi (82%), turci (80%) şi cehi (71%), se menţionează într-un comunicat al ING, remis, marţi, AGERPRES.

În contextul social actual, aproape 75% dintre români au luat decizia de a-şi reduce cheltuielile, peste media europeană de 57,5%, ocupând primul loc în topul european. Similar, pe următoarele locuri se situează turcii (73%), polonezii (70%), italienii şi spaniolii (66%).

Prin această decizie de conştientizare de a economisi mai mulţi bani, corelată  cu faptul că, la nivel european, românii (52%) se aşteaptă cel mai mult să se confrunte cu dificultăţi financiare, pe fondul pandemiei. La polul opus, se află olandezii (16%), luxemburghezii (20%), belgienii şi germanii (23%).

Iar pentru a-şi creşte veniturile, 40% dintre români spun că au lucrat mai multe ore la locul de muncă, acesta fiind, de asemenea, cel mai ridicat procentaj la nivel european. Mai mult, 37% dintre români ar fi dispuşi să efectueze muncă suplimentară dacă ar avea această posibilitate, mai arată studiul.

În ceea ce priveşte schimbarea comportamentului de plată, aproximativ 58% dintre români au declarat că folosesc mai puţin numerar,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.