Operatorii turistici contestă în instanţă taxa de promovare a turismului înTulcea

0

Asociaţia de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) va ataca în contencios-administrativ taxa de promovare a turismului în municipiul Tulcea adoptată la finele săptămânii trecut de consilierii locali, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Decizia a fost luată marţi, iar operatorii turistici vor ca hotărârea să prevadă ca taxa să se calculeze prin aplicarea unei cote de 1% din tariful unei nopţi de cazare.

„Hotărârea menţionează în cuprinsul ei că se calculează prin aplicarea unei cote de 1% din venitul de cazare, ceea ce înseamnă o sumă mult mai mare decât tariful de cazare. Când discutăm despre venit, se înţelege inclusiv partea de alimentaţie, ghidaj şi transport. Normal ar fi ca taxa să fie de 1% din tariful unei nopţi de cazare, iar din acest motiv am decis să atacăm în contencios-administrativ hotărârea Consiliului Local”, a afirmat Ţibuleac.

În opinia lui, această taxă este „bine-venită” şi exemplul autorităţii locale ar trebui urmat şi de alte comunităţi din Deltă.

„Taxa în sine este o decizie bine-venită pentru turismul din municipiu şi nu numai. Când discutăm despre turism, este obligatoriu să avem strategia şi fondurile necesare pentru a promova şi a face vizibilă destinaţia turistică pe pieţele interne şi internaţionale. Este important un asemenea pas, iar asemenea decizii trebuie luate la nivelul tuturor comunităţilor care contează…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.